Ακτινολογικό τμήμα

aktinologiko_01Το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα λειτουργεί από το 1990. Η λειτουργία του καλύπτει όλο το φάσμα των συμβατικών ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και των ακτινοσκοπικών.  Στο τμήμα παρέχουμε το βέλτιστο απεικονιστικό αποτέλεσμα, με την λιγότερο δυνατή δόση ακτίνων Χ. Χρησιμοποιούνται ειδικά πρωτόκολλα επεξεργασίας και φιλτραρίσματος της εικόνας αναδεικνύοντας κάθε είδους ψηφιακής ακτινογραφίας.

Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες σε όρθια και κατά κεκλιμένη θέση. Η πρόσβαση είναι εύκολη με ρυθμιζόμενο ύψος ακτινολογικής τράπεζας.

 

Εκτελούνται όλες οι απλές ακτινογραφικές λήψεις των ανατομικών συστημάτων (Θώρακος, Κοιλίας, Κρανίου, Άκρων, Σπονδυλικής Στήλης). Όλες οι ειδικές εξετάσεις με χρήση σκιαγραφικών ουσιών Πεπτικού, Ουροποιογεννητικού και ειδικότερα Μελέτες Οισοφάγου, Στομάχου, 12δακτύλου, Λεπτού εντέρου (Per Os και Εντεροκλύσεις), Παχέος εντέρου, Μελέτες χοληφόρων, Ενδοφλέβιες και Ανιούσες Πυελογραφίες, Ανιούσες Ουρηθροκυστεογραφίες, Υστεροσαλπιγγογραφίες. Ολόσωμες Ακτινογραφήσεις της Σπονδυλικής Στήλης για μελέτη Σκολιώσεως και Αξονομετρικές Ακτινογραφήσεις Σκελών για μελέτη Ανισοσκελίας.

Στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα λειτουργούν δύο (2) σταθερά ακτινοσκοπικά μηχανήματα και μηχανήματα ακτινογραφήσεων, καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών μειώνοντας την αναμονή για τις απλές ακτινογραφίες. Τα μηχανήματα, συνδέονται με σύστημα ψηφιακής επεξεργασίας και ανάλυσης εικόνας, με ειδικό λογισμικό και ειδικά διαμορφωμένα πρωτόκολλα, για μείωση της ακτινικής επιβάρυνσης.

Όλες οι ψηφιακές ακτινολογικές εικόνες αποθηκεύονται ηλεκτρονικά στο σύστημα PACS και είναι στη διάθεση των ιατρών ανά πάσα στιγμή, για ανάγνωση και συγκριτική αξιολόγηση, περιορίζοντας έτσι στο ελάχιστο την ανάγκη διακίνησης εκτυπωμένων φιλμς. Οι εκθέσεις των ακτινολογικών διαγνώσεων καταχωρούνται επίσης ηλεκτρονικά στο φάκελο του ασθενούς. Οι ασθενείς λαμβάνουν εκτυπώσεις των εικόνων και των διαγνώσεων, καθώς και ψηφιακό δίσκο τύπου CD/DVD, όπου έχουν εγγραφεί οι ψηφιακές εικόνες των εξετάσεών τους. Οι ψηφιακές εικόνες των ακτινολογικών εξετάσεων αποθηκεύονται αναλλοίωτες στο ηλεκτρονικό αρχείο του Τμήματος.